26 oktober 2021

Werken als evenement organisator

We houden allemaal wel van een feestje. Lekker met leuke mensen een drankje drinken, bijkletsen en dansen. En wie weet ontmoeten we wel leuke nieuwe mensen. Maar alhoewel bijna alle mensen er wel van houden naar een feestje te gaan, zijn er een stuk minder mensen die het ook leuk vinden een feest te organiseren. Voor de organisatie van een goed feest moet er natuurlijk ontzettend veel gebeuren. Als je plezier hebt in het organiseren van feesten, dan is het beroep van evenement organisator misschien wel iets voor jou. In dit artikel bespreken we hoe het is om te werken als evenement organisator.

Wat voor evenement

Evenementorganisator is natuurlijk een zeer breed begrip. Er zijn vele verschillende soorten feesten en evenementen die elk om een eigen organisatiestijl vragen. Denk aan concerten, festivals en beurzen. Dit zijn natuurlijk de grotere voorbeelden en vaak zijn er honderden al dan niet duizenden mensen nodig om een dergelijk feest te organiseren. Hoofd organisatie van een dergelijk evenement worden zal daarom ook wel vele jaren ervaring kosten. Wanneer je een evenement organisator bent op deze schaal dan zul je ook verschillende mensen onder je hebben die je aanstuurt. De kleinere, specifiekere taken zoals een cocktailbar op locatie of een koffiemachine huren zullen dan ook door je gedelegeerd worden. Verstandiger is om op kleinere schaal te beginnen. Er zijn bijvoorbeeld ook veel zzp’er evenementorganisatoren die zich bijvoorbeeld uitsluitend focussen op bruiloften.

Bruiloft planner

We kennen allemaal de aanstaande bruid die compleet in de stress is over alles wat voor de bruiloft geregeld moet worden. Wanneer je niks liever doet dan bruiloften regelen kun je gaan werken als bruiloft planner. Maar denk niet dat het alleen maar taarten en champagne uitproberen is terwijl bloemen uitzoekt is. Het is heel hard werken en je zult ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel moeten hebben. Je bent namelijk verantwoordelijk voor een van de belangrijkste dagen uit iemands leven. Als je wilt beginnen als bruiloftsplanner dan kun je vaak beginnen tegen een laag tarief of zelfs gratis. Je zult al snel nieuwe potentiële klanten tegenkomen. Daarnaast is het ook verstandig om jezelf te promoten op sociale media natuurlijk. Wees je bewust dat je hard zult moeten werken en ook veel in het weekend moet werken. De meeste bruiloften vinden natuurlijk plaats tijdens het weekend en als organisator zul je aanwezig moeten zijn om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.