Zilvervlies rijst en quinoa
Eten

Wat is quinoa?

Wat is quinoa? Ook wordt dit wel de gierstmelde genoemd en is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie. Dit semi graan komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is sinds een aantal jaren ook in Nederland te verkrijgen. Dit product bevat zeer hoge voedingswaarde en is dan ook één van de meest gezonde voedingsmiddel in de hele wereld.

Wanneer je spreekt over Lassie, dan zullen veel mensen antwoorden dat hiermee rijst wordt bedoeld. Aan de ene kant klopt dit, maar er is onder deze naam veel andere producten te vinden en te verkrijgen.

Rijst, spelt en quinoa

Wat is quinoa en hoe maak je dit

De eerste keer dat ik dit product kocht had ik hier mijn twijfels over. Het waren niet de grote rijstkorrels die ik normaal van Lassie gewent was, maar kleine korreltjes. Echter is de bereidingswijze wel anders, want je moet dit product eerst wassen voordat je deze gaat koken. Er zit namelijk een dun laagje saponine op de zaadjes, een zeepstof die niet schadelijk is voor de gezondheid. Het heeft dus geen invloed op de gezondheid, maar de smaak kan hierdoor bitter zijn. Even afspoelen is dan zeker aan te raden.

Zodra je dit product hebt gekookt volgens de gebruiksaanwijzing, kan je hier de lekkerste gerechten van maken. Warm of koud, het is allemaal erg lekker. Kijk voor de heerlijkste gerechten op Lassie.nl.

Quinoa recepten