29 november 2021

Waarom je als restauranthouder absoluut een POS nodig hebt

Als restauranthouder weet u dat kwaliteitseten en uitstekende service de sleutels zijn tot klantentevredenheid en klantenbinding. Deze zijn van cruciaal belang voor het succes van uw restaurant.

Nederlanders geven vandaag 48% van hun totale budget uit in restaurants, wat goed nieuws is voor u

De druk is echter groot om er een onvergetelijke maaltijd van te maken die ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer.

Om de concurrentie te verslaan, zijn de sfeer en de ervaring van uw restaurant andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden om uw klanten tevreden te houden.

Dit omvat de muziek die u speelt, verlichting en decor keuzes, netheid en nog veel meer. Maar, dat alles betekent niets als u niet beschikt over uw belangrijkste verkoopinstrument; uw point of sale systeem.

Als u een verouderd POS-systeem of een gevoelig voor uitschakeling gebruikt, brengt u uw bedrijf in gevaar. Als u er geen gebruikt, laat u kansen liggen om te upsellen, betere service te verlenen en uw algemene omzet te verbeteren.

Dus, waarom zou mijn restaurant een Point of Sale Systeem moeten gebruiken?

Dus, waarom zou mijn restaurant een Point of Sale Systeem moeten gebruiken?

Een POS systeem is zowel de software als de hardware die gebruikt wordt naast de kaartlezer voor het accepteren van de betalingen van uw klanten.

Het creëert een volledig verbonden systeem tussen uw hostess, servers, keuken en back-office. U hoeft niet te gissen naar verkooptransacties of voorraadbeheer, aangezien al die informatie voor u op één gemakkelijk toegankelijke plaats is ondergebracht.

Als u niet met behulp van een POS-systeem, het is een noodzakelijk zakelijk instrument dat je nodig hebt om serieus te overwegen.

Hier zijn de top voordelen van het gebruik van een POS-systeem in uw restaurant.

1. Correct bijgehouden verkoop

U behandelt een hoog volume van contant geld en kredietkaarten elk uur van elke dag. Uw oude school kassasysteem dwong u om alles handmatig te doen, maar die dagen zijn voorbij wanneer u een modern POS-systeem installeert.

Het volgt elke verkoop die u doet met gemak en nauwkeurigheid. De informatie stelt u in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen voor uw bedrijf.

U kunt bijvoorbeeld zien welke menu-onderdelen aan het eind van de dag het populairst zijn, zodat u zich beter kunt voorbereiden op de vraag van morgen. De waardevolle traceermogelijkheden maken productiviteitstijd vrij, zodat u en uw personeel zich meer kunnen richten op het bedienen van klanten.

2. Probleemloze transacties

Tegenwoordig leest 92% van de consumenten restaurantbeoordelingen. Een restaurant dat op een tijdige, probleemloze manier voor de klanten zorgt, zal positieve beoordelingen online helpen beïnvloeden.

Een POS systeem kan helpen met transacties. Het behandelt uw krediet- en debetkaartverwerking, waardoor er geen aparte systemen meer nodig zijn. Sommige van de oudere registers dwongen u om meerdere stukken software en hardware te gebruiken om een transactie te verwerken en een ontvangstbewijs af te drukken (met behulp van keukenprinters), maar de meeste Restaurant POS-systemen bieden een alles-in-één oplossing.

Tip: Gebruiksvriendelijk POS systeem

Daarom is de acceptatie van credit- en debitcards sneller, eenvoudiger en veiliger. Zowel uw personeel als uw klanten zullen u dankbaar zijn voor het opgewaardeerde transactiesysteem.

3. Beter beheerde inventaris

Een hoofdpijn voor elke restauranteigenaar is het efficiënt bijhouden van de inventaris, vooral wanneer u meerdere leveringen en pakketten binnenkrijgt. Een POS-systeem helpt u beter te beheren wat er in voorraad is, door een nauwkeurige en up-to-date momentopname van beschikbare artikelen te bieden.

Het houdt details bij over elk product, zoals het aantal verkopen, de verkoopsdatum en de prijs. Het volgt en controleert de voorraad automatisch via een scanproces, in plaats van manueel, zodat u tijd en middelen vrijmaakt voor andere bedrijfsprofessionals.

Een groot voordeel van een POS-systeem is de mogelijkheid om eerdere verkoopgegevens te analyseren. Dit zal u helpen om in de toekomst slimmere aankoopbeslissingen te nemen. Deze voorraadanalyse is een noodzakelijk onderdeel om uw budget te beheren, maar ook om veranderingen aan te brengen die uw financiën positief beïnvloeden.

Leestip: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

4. Hogere veiligheid

Zoals vermeld, helpen de trackingmogelijkheden van een POS-systeem u bij het bijhouden van alle verkopen die in een bepaald tijdsbestek werden voltooid. Een bijkomend voordeel van deze mogelijkheid is dat het uw personeel verantwoordelijk houdt voor alle verkopen en een greep houdt op diefstal door werknemers.

Deze functie kan bijvoorbeeld voorkomen dat werknemers korting geven aan vrienden terwijl ze daartoe niet gemachtigd zijn of geen toestemming hebben.

Hoewel u altijd van het beste van uw medewerkers wilt uitgaan, kan het geen kwaad om te weten dat u een sterk, hoogwaardig systeem met betrouwbare transactiegegevens hebt.