Geen categorie

Tijd om het eten buiten klaar te maken

Is het alweer zo ver? De komende weken krijgen we heerlijk weer. Als we hier in Nederland weer heerlijk weer krijgen betekent dat maar één ding, namelijk barbecueën. In zowel de tuin, parken en op straat komen de barbecues weer tevoorschijn. Samen met het gezin, als koppel of als vriendengroep pakken dan uit met het bakken van heerlijke maaltijd op bijvoorbeeld de kamado bbq.

Dat wij Nederland een barbecueland zijn valt niet over te twijfelen. Uit onderzoek van Motivaction blijkt ook dat de Nederlander minstens één keer per jaar barbecueën. Het barbecueën is een sociale happening, het zorgt voor verbinding tussen mensen. Wat barbecueën nou zo leuk maakt is de gezelligheid die er bij komt kijken. Wat er uiteindelijk op de grill ligt maakt niet zoveel uit. Is het nou een stukje vlees, vis of iets anders. Iedereen eet toch wel een hapje hier en daar mee. Het gaat er uiteindelijk om dat je het gezellig hebt met elkaar en dat er gelachen wordt. Barbecueën geeft een gevoel van vakantie of een gevoel van vrijheid. Sterker nog, ik denk zelfs dat de gemiddelde Nederlander het hele jaar door wilt barbecueën.

Wist je dat er zelfs BBQ-teams zijn de meedoen aan (inter)nationale barbecue wedstrijden. Klinkt bizar, toch? Hier gaat het niet om wie het beste een worstje of burgertje kan bakken op de barbecue. Hier gaat het om serieuze menu’s bereiden. Nederlanders blijken hier best wel hoog te scoren. Zelfs de media zijn hier steeds vaker bij betrokken. Denk maar bijvoorbeeld aan de ‘Grillmaster’ op RTL 4.

Wat je in ieder geval met het weer kunt doen is lekker barbecueën. Waar je eten echt wordt omgetoverd tot een wereld verrukkelijke hap is op de kamado grill. Denk er dus aan om een kamado te kopen. Bij deze grill kan je zelf de warmte extreem goed reguleren waardoor de juiste hoeveelheid warmte en vocht tot je beschikking komt.