Lunchen terras
Eten

Terras gerechten

We zitten eigenlijk nog midden in de winter, maar stiekem dromen we toch al van de zomer. Van dagen aan het strand tot een lekker hapje en drankje op een gezellig terras in de stad. De meeste mensen vinden het heerlijk om te ontbijten, lunchen of dineren op het terras. Enkele factoren spelen hierbij een grote rol. Een hele belangrijke rol speelt de locatie van het terras. Wil jij bijvoorbeeld lunchen in Zwolle? Dan zit je op de Grote Markt altijd goed! Maar wat veel mensen niet weten is dat de ‘hapjes’ voor op een terras aan veel eisen moeten voldoen. Niet ieder gerecht is geschikt? Waarom niet? Wij vertellen je in deze blog waar terraseten aan moet voldoen. Toch direct het terras op? Bekijk dan de menukaart van Blijzwolle.nl.

Voorkom afkoeling

Er is niks vervelender dan koud eten. Zeker wanneer het buiten iets frisser is. Zorg ervoor dat geserveerde gerechten niet snel afkoelen. Dit kan worden voorkomen door het voorverwarmen van borden of het eten warmer te serveren.

Stevige gerechten

Met stevige gerechten bedoelen we in dit geval niet gerechten die ervoor zorgen dat gasten direct hun buik vol hebben. Het gaat erom, naast het voorkomen van afkoeling, dat de gerechten windvast zijn. Niks is vervelender dan wegwaaiende gerechten of servetten. Serveer je toch ‘lichte’ gerechten? Kijk dan naar mogelijkheden als borden met rand, zodat de gerechten er niet af kunnen vallen.

Klassiekers

Natuurlijk mogen de klassiekers niet ontbreken op een terras! De meeste gasten verwachten dat er altijd een aantal vaste gerechten te bestellen zijn. Denk hierbij aan gerechten als belegde broodjes (gezond, tonijn, club sandwich), tosti, een twaalfuurtje, brood met kroketten, een uitsmijter en soep of een salade. Daarnaast mag bittergarnituur natuurlijk niet ontbreken.

De gezonde trend

We eten allemaal anders. Waar vooral vroeger mensen zin hadden in een ‘vette’ hap, verschuift dit patroon steeds meer. Het is daarom belangrijk om gezonde gerechten aan te bieden. Denk aan maaltijdsalades, maar ook gezonde broodjes en een maaltijdsoep.

Service, service, service !

Het bieden van goede gerechten is één, maar een ander zeer belangrijk onderdeel is service. Zorg ervoor dat je altijd de gast helpt. “Ik mag geen bestelling opnemen, dan moet u bij mijn collega zijn”, het is een grote irritatie bij veel gasten. Net als een onervaren bediening.