makkelijke maaltijd
Eten en Drinken

Makkelijke maaltijden: eenpans gerechten

Wil je graag een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel zetten omdat je altijd tijd tekort hebt om te koken? Met de volgende eenpansgerechten zet je in een mum van tijd een overheerlijke makkelijke maaltijd op tafel voor jezelf en je familie.

makkelijke maaltijd

Pasta met geitenkaas en spinazie

200 g penne

4 lente-uitjes, gesnipperd

1 teen knoflook, geplet

150 g zachte geitenkaas

50 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt plus een beetje extra

100 g spinazie, fijngesneden

Groentebouillonblokje

Bereiding

1. Doe de pasta met alle ingrediënten behalve de spinazie in een grote pan.

2. Giet de groentebouillon er over en breng alles op smaak met zout en peper.

3. Breng aan de kook en kook 12 tot 15 minuten terwijl je af en toe roert tot de pasta net gaar is.

4. Roer de spinazie door de pasta tot deze geslonken is.

5. Serveer de pasta met een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas.

Kip met honing en knoflook

6 kippendijen (met huid)

snufje zout

snufje peper

1 eetlepel boter, ongezouten

3 teentjes knoflook

1 eetlepel bruine suiker

¼ kopje honing (85 g)

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano

450 g sperziebonen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Kruid de kip met wat peper en zout.

3. Doe een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de eetlepel boter.

4. Doe de kip er bij met de huid naar beneden, zorg er voor dat beide kanten goudbruin kleuren.

5. Leg de kip apart en giet het overtollige vet weg. Bewaar een klein beetje voor de bereiding van de saus.

6. Doe knoflook, bruine suiker, honing, tijm en oregano bij het beetje vet en zet het vuur laag.

7. Doe de kip er nu bij en wrijf deze in met de saus.

8. Voeg de sperziebonen toe en bak 25 minuten.

Kikkererwten curry

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

2 theelepels korianderpoeder

1 theelepel komijn

1 theelepel kurkuma

snufje chilivlokken

snufje zout

gember, stuk van 3 cm gehakt

4 tomaten, in stukjes

4 eetlepels linzen

4 eetlepels kokosroom

200 g broccoli, roosjes

1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

100 g spinazie

½ citroen, geperst

yoghurt voor de servering

1 handje koriander, gehakt

Bereiding

1. Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook.

2. Voeg alle kruiden, het zout en de gember toe en kook het geheel 2 minuten.

3. Voeg de tomaten, linzen en de kokosroom toe. Dek de pan af en laat het 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.

4. Doe nu de broccoli er bij en kook nog eens 4 minuten.

5. Voeg de kikkererwten, spinazie en citroensap toe. Kook nog 3 minuten tot de spinazie geslonken is.

6. Serveer de curry met yoghurt en een beetje verse koriander.

Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *