29 november 2021

Kleine dingen die het leven comfortabeler maken

We willen natuurlijk allemaal een leven leiden dat betekenis heeft. Een leven vol met bijzondere momenten en fijn werk. Maar natuurlijk hebben we ook allemaal tegenslagen tijdens onze levens. En daarnaast zijn er ook heel veel gewone dagen, waar er eigenlijk niet zoveel gebeurd. Tijdens deze dagen moeten we het leven leuk maken met kleine dingen. Kleine geneugten die zelfs gewone dagen bijzonder maken. In dit artikel bespreken we deze kleine dingen die dagelijks leven een stuk leuker maken.

Een fijne badjas en pantoffels

We hebben allemaal soms een dag nodig om te herstellen, om gewoon vrij te zijn en niet zoveel te hoeven doen. Voor de meesten van ons is die dag Zaterdag of Zondag. Wat is er nu fijner dan op een luie zondagochtend lekker wat later uit je bed te komen en een lange douche nemen. En als je zondag lekker gaat luieren dan hoef je je natuurlijk ook niet helemaal netjes te kleden. In plaats daarvan is het veel fijner om een comfortabele badjas te hebben die heerlijk zacht is. En bij een comfortabele badjas horen natuurlijk ook goede  heren pantoffels. Sowieso is fijn gekleed gaan een bijdrager aan levensgeluk. Als je wel de deur uit gaat voor werk of een sociale gelegenheid dan kan het goed zijn voor je zelfvertrouwen om stijlvol gekleed te zijn. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak qua herenkleding, sommige willen een polo shirt, anderen een overhemd en weer anderen een simpel T-shirt. Wat je smaak ook is, het belangrijkste bij kleding is dat het een goede pasvorm heeft.

Een biertje na het sporten

Een biertje is natuurlijk altijd lekker maar we willen bij deze tip focussen op ‘na het sporten’ aspect. Wanneer je bier drinkt zul je je vaak een beetje schuldig voelen aangezien het niet supergezond is. Daarom is een biertje veel lekkerder als je hem ook echt verdiend hebt met een goede workout. Dit betekent niet dat je na elke sportsessie bier moet gaan drinken, maar een keer per week na een goede sessie of misschien een wedstrijd tennis of voetbal een biertje drinken is het beste wat er is. Er is niks mis met een ijskoud biertje na een workout vol zweet maar drink er niet meteen tien. Op die manier heeft je sportsessie nog weinig zin.

Een hete douche na een harde regenbui

Als Nederlanders kennen we het allemaal wel. Je fietst naar huis van school, werk of je vrienden, en plotseling beland je in een gigantische hoosbui. Maar dit is geen reden om meteen saggerijnig te worden. Flink doorweekt en koud thuiskomen na een regenbui maakt een warme douche daarna juist zoveel fijner.