29 november 2021
moestuin

Je eigen volkstuintje maken

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk. Door gezond te eten kun je ervoor zorgen dat je beter in vorm blijft. Ook kun je ervoor zorgen dat je kwaliteit van leven beter is. Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met producten die bewerkt zijn door de industrie. Het beste is het om pure producten te eten. Als je een eigen volkstuin hebt, dan kun je jouw eigen groente en fruit verbouwen. Op zoek naar een kas voor je moestuin?

Volkstuin aanleggen

Als je genoeg plek hebt in je tuin, dan kun je ervoor kiezen om een volkstuin aan te gaan leggen. Ook kun je de volkstuin aan laten leggen door een hovenier. Een hovenier weet precies welke stappen er doorlopen moeten worden. Het is allereerst belangrijk om de juiste plek uit te kiezen in je tuin. Kies een plek waar genoeg zon schijnt. Het is niet handig om een moestuin aan te leggen in de schaduw van een grote boom.

Je moestuin indelen

Welke groente en fruit ga je gaan verbouwen? Waar houd je van? Welke groente en fruit kun je eenvoudig verbouwen? Allemaal vragen die belangrijk zijn om voor jezelf te beantwoorden. Het is slim om een moestuinplan te hebben. Wanneer ga je wat verbouwen? Wie gaat wat doen? Ga je verbouwde groente verkopen? Of houd je de groente van je moestuin voor jezelf en je gezin.

Compost maken

Het is slim om te zorgen dat je compost maakt voor in je moestuin. Bewaar je groen- en snoeiafval in een bak om te gebruiken voor bodemverbetering.

Zaaien en leren

Het is belangrijk om voorafgaand het buitenseizoen je moestuin alvast voor te zaaien. Ga ook eens langs bij iemand anders die een moestuin heeft. Je kunt op deze manier van elkaar leren. Misschien heeft de ander een werkwijze waarvan je onder de indruk raakt.

Oogsten en genieten

Het is natuurlijk ook om de groenten te oogsten als de tijd rijp is. Je kunt groenten invriezen of wecken. Je moet zorgen dat je van zowel het werken in de moestuin als met het verwerken en opeten van de groente altijd geniet.