Geen categorie

Hoe maak je een makkelijk 3-gangen diner?

Elke avond moet je weer wat verzinnen om te eten. Dat is niet altijd makkelijk! Wel is het leuk om samen de maaltijd te gaan bereiden. Dat scheelt veel tijd en werk. Ook is het natuurlijk gezellig om samen te gaan koken. Daarom hierbij een aantal maaltijden die je makkelijk samen met iemand klaar maken.

Het voorgerecht

Natuurlijk begin je eerst met het voorgerecht. Niet iedereen hoeft een voorgerecht te maken, maar bij een drie gangen diner hoort dat nou eenmaal. Je kan kiezen voor een simpele salade, maar dat wordt soms ook als hoofdgerecht geserveerd. Daarom is het van belang om het simpel en klein te houden. Meestal worden voorgerechten geserveerd met een stukje vleeswaren en een beetje fruit en/of groente. Zoals carpaccio met rucola en pijnboompitten. Verder is de ham met meloen ook een populair en simpel voorgerecht. Daarnaast is het lekker om in de winter kleine bakjes soep te serveren als voorgerecht. Zo heb je voor elk seizoen een lekker en simpel voorgerecht.

Het hoofdgerecht

Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht. Voor in de zomer is het lekker om een frisse en koude maaltijd te bereiden. Zoals een salade. Bij salade kan je zelf kiezen welke ingrediënten je wilt gaan gebruiken, en het dus helemaal naar jouw smaak maken. Hetzelfde geldt voor wraps. Je kan dus zelf kiezen wat je erop doet. Voor de winter kan je beter een warme en grotere maaltijd klaarmaken. Het liefst iets wat veel koolhydraten bevat. Zo krijg je meer energie. Een maaltijd met veel koolhydraten is bijvoorbeeld pasta. Pasta is niet al te moeilijk om te maken, maar wel heel leuk. Je mag zelf weten wat je erop doet. Als je geen zin hebt om pasta te maken dan kan je naar dit restaurant in Alphen aan den Rijn. Genaamd Woodstone Pizza and Wine, ze hebben zowel normale pasta’s als vegetarische.

Het toetje

Uiteindelijk eindig je met het toetje. Voor in de zomer is het aangeraden om een koude dessert te serveren. Voorbeelden daarvan zijn ijs of ijstaart. Die kan je meestal kant en klaar kopen in de winkel en dus vervolgens serveren. Voor in de winter is het dan de bedoeling om het tegenovergestelde te doen en dus iets warms te serveren. Je kan er dan voor kiezen om een taart af te bakken en die dan warm te serveren. Zo heb je snel en een makkelijk dessert en bespaar je dus veel tijd.