24 januari 2022

Hoe maak ik zelf een pizza bodem?

Vanavond trek in pizza? Je kunt natuurlijk kiezen voor het gemak van een pizza bestellen of afhalen. Maar je kunt er ook zelf 1 maken. Het geheim van een lekkere eigengemaakte pizza is de bodem. In deze blog lees je daarom een heel kort en eenvoudig recept om jouw eigen pizzabodem te maken.

Waarom zelf een bodem voor een pizza maken?

Je kunt in de winkel ook kant-en-klare pizzabodems kopen. Maar met het onderstaande recept kan je ook zelf aan de slag. Allereerst is het heel leuk om te doen. Je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is om zelf een bodem voor een pizza te maken, maar met slechts 5 ingrediënten kom je al een heel eind. Wanneer de bodem klaar is kan je deze beleggen met jouw favoriete saus (vaak tomatensaus) en toppings. De Pizza Pepperoni en de Pizza Hawaï zijn 2 populaire varianten die je gemakkelijk zelf kunt maken.

Benodigdheden:

 • 750 gram bloem
 • 450 ml water
 • 60 ml olijfolie
 • 40 gram verse gist
 • 25 gram zout

Pizzadeeg kneden:

 1. Gooi de verse gist in het water dat je een klein beetje verwarmt hebt.
 2. Maak een putje in de bloem en doe hierin de gistoplossing.
 3. Voeg zout en olijfolie toe en begin het deeg te kneden. Zorg ervoor dat het deeg niet te nat is en goed elastisch wordt.
 4. Laat het deeg een half uur rijzen.
 5. Rol het deeg uit, snijd in stukken en maak deegbolletjes.
 6. Laat de bolletjes voor een tweede maal rijzen ( niet noodzakelijk een half uur, 20min volstaat).
 7. Kneed de deegbolletjes tot je een ronde vorm van ongeveer 30 cm hebt bereikt en bestrooi het met je favoriete ingrediënten.

Wat komt er op de bodem?

Wanneer de bodem klaar is kan je deze met allerlei sauzen en toppings beleggen. In deze blog van lekkertafelen.nl vind je de lekkerste sauzen en toppings die jij voor jouw eigengemaakte pizza kunt gebruiken. Op die manier stel je heel eenvoudig jouw eigen droompizza samen. Alsof het van de lokale pizzeria komt!

Dit heb je misschien gemist