24 januari 2022

Hoe belangrijk koffie op werk is

Het lijkt nooit zo belangrijk, het rust momentje beginnen van werk en lunch, het momentje na lunch als aan het in kakken bent, mensen nemen het snel voor lief. Het heeft veel effecten op een werksfeer als er een goede koffie/thee cultuur is. Waarom koffie op werk dus zoveel invloed heeft en wat het kan betekenen voor jouw werkvloer.

Chit chat

Het lijkt altijd erg onproductief dat medewerkers en collega’s het hebben over het weekend, kinderen of gebeurtenissen lijkt niet heel efficiënt maar het oppervlakkig gepraat met elkaar kan heel belangrijk zijn voor de sfeer. Het schept een band tussen collega’s en zorgt voor vertrouwen wat de samenwerking tussen mensen kan verbeteren. Het zorgt voor een cultuur waar mensen zich veilig voelen en dus ook beter kunnen aangeven hoe zij/hij zich voelt waardoor samenwerken beter gaat.

Wat moet er gedaan moeten worden

Vaak worden er tijdens de koffie naast sociale momenten ook cruciale werk onderwerpen besproken als mensen even tijd nemen voor hun koffie. Het kijken naar of bepaalde communicatie stukken goed zijn overgekomen is altijd handig, zo voorkom je misverstanden. Verder in hoeverre mensen zijn met taken en onderdelen waar jij ze voor nodig hebt. Het werkt ook goed om nou eindelijk die meeting te plannen met het andere team waar maar niks van komt. Door met elkaar aan de praat te raken komen er van zelf belangrijke werk onderdelen ook naar boven.

Koffieplek

Het is dus zeer belangrijk dat er iets is van een koffie ruimte zodat mensen in rust koffie op kantoor kunnen drinken en direct een bijdrage hebben aan de sfeer in het bedrijf.

Dit heb je misschien gemist