Gevulde-courgette-met-geitenkaas
Eten

Gevulde courgette met geitenkaas

Lekker een gevulde courgette met geitenkaas! Het is toch gewoon genieten van eten. Zeker als je het simpel, gemakkelijk en goed kunt klaarmaken. Het begint allemaal met het in huis halen van de juiste ingrediënten En hierna is het een peulen schilletje om een heerlijk maal klaar te maken.

Wat heb je nodig?

Voor vier personen:

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 2 courgettes
  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1/2 blik tomatenblokjes (a 400 ml)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Hoe kun je een gevulde courgette met geitenkaas klaar maken?

Begin met het voorverwarmen van de over op tweehonderd graden Celsius Was de courgettes en haal snijd ze in de lengte door. Vervolgens haal je de binnenkant eruit (het vruchtvlees).

Snij hierna de korsten van het brood af en verkruimel ze mooi. Voeg aan de broodkruimels wat tijm en de helft van een ui toe. Prak het vervolgens door de geitenkaas. Maak het op smaak met wat peper en zout.

Vervolgens vul je de uitgeholde courgettes met het mengsel. Doe wat bakpapier op een ovenplaat of gebruik een ovenschaal.

Leg vervolgens de courgettes hierin en laat ze gedurende 30 minuten mooi gaar worden.
Verwarm nu de tomatenblokjes met wat olie in een pannetje en voeg naar eigen gevoel zout en peper toe. Kook ook de rijst!

Hierna kun je alles mooi serveren op een bord! Genieten maar!

Overigens kun je op nog veel meer verschillende manieren een courgette vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *