24 januari 2022

Feestje? Laat iemand anders de hapjes verzorgen

Een feestje geven is altijd leuk, maar levert degene die het organiseert ook een hoop werk op. Niet alleen de voorbereidingen vergen veel tijd en energie, maar ook het opruimen als de gasten weer zijn vertrokken is een hele klus. Er zijn echter wel manieren te bedenken om de hoeveelheid werk iets te verminderen, of te verdelen over meerdere mensen.

Je hoeft niet alles in je eentje te doen

In Nederland zijn we gewend dat degene die het feestje geeft, ook voor alle hapjes en drankjes zorgt. In heel veel andere landen staan zij daar raar van te kijken. Daar is het namelijk heel normaal om allemaal een steentje bij te dragen. Ga eens in Amerika naar een tuinfeestje, en je ziet iedereen met schalen eten aankomen. De ene verzorgt de salade, de volgende neemt vers fruit mee of een taart als dessert. Ook drankjes worden regelmatig ingebracht, net als lekkere bijgerechten of zelfs vis of vlees. Dat scheelt een hoop werk en geld voor degene die het feest organiseert, en maakt het voor iedereen verrassend wat er te eten en drinken is. Een leuk concept, toch?

In Nederland is dit wat minder ingeburgerd, maar dat betekent nog niet dat jij er niet mee kunt beginnen. Stel het eens voor, als je een feestje organiseert. Breng allemaal een lekker gerechtje mee en zet het op een grote tafel neer, zodat iedereen ook nog eens zelf kan pakken waar hij of zij trek in heeft. Dan kun je als organisator van het feestje zelf ook nog een beetje genieten en met de gasten praten, wel zo leuk.

Of huur er iemand voor in

Vind je het lastig om dit in de groep te gooien, of ben je bang dat je gasten met weinig soeps aan zullen komen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de catering aan huis te laten verzorgen door een cateringbedrijf. Dat kost meer dan je gasten mee laten helpen, maar verzekert je wel van hapjes van goede kwaliteit en gegarandeerd een stuk minder kopzorgen en stress dan wanneer je alles zelf zou moeten verzorgen.

Het fijne van het inhuren van een cateringbedrijf, is dat je ook eisen kunt stellen aan de hapjes die zij meenemen. Waar je dit van je vrienden lastig kunt verwachten, kun je als je een bedrijf inschakelt wel afspraken maken over wat er precies geserveerd moet worden. Wil je een tapasbuffet, of geef je een tuinfeest en kies je voor BBQ catering? Bijna alles kan, zonder dat jij vooraf urenlang in de keuken hoeft te staan.

Dit heb je misschien gemist