29 november 2021

Een gasbarbecue of toch een traditionele barbecue?

Nu – na lang wachten – het mooie weer eindelijk weer in aantocht is, betekent dit voor veel mensen dat zij langzaam maar zeker de barbecue weer van stal halen. Wij Nederlanders houden erg van barbecuen! Het lekkere eten, de lange avonden die daarmee gepaard gaan en natuurlijk de gezelligheid van familie en vrienden. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun traditionele barbecue in te ruilen voor een gasbarbecue. Waarom precies? In dit artikel vertel ik je wat je moet weten over de verschillende soorten barbecues.

Dit moet je weten over de gasbarbecue

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, kiezen steeds meer mensen voor een gasbarbecue. Dat is niet voor niks, want een gasbarbecue heeft een hoop voordelen ten opzichte van de barbecue zoals we die traditioneel kennen. Met een gasbarbecue kun je snel van start! Je hoeft niet te klooien met kolen en aanmaakblokjes om vervolgens te wachten tot de barbecue warm genoeg is. Daarnaast is barbecuen met een gasbarbecue gezonder. Het vlees verbrandt minder snel en de dierlijke vetten blijven behouden. Een ander groot voordeel van de gasbarbecue is dat deze gemakkelijker schoon te maken is. Zoals je ziet, heeft een gasbarbecue een hoop voordelen ten opzichte van de traditionele kolenbarbecue!

De traditionele barbecue

Veel mensen die bewust kiezen voor een traditionele barbecue, doen dat onder andere om de authentieke smaak en geur van de kolen die in het vlees worden opgenomen. Daarnaast speelt ook de prijs vaak een belangrijke rol. Een goede gasbarbecue is namelijk wat duurder dan een kolenbarbecue. Daartegenover staat wel dat een kolenbarbecue lastiger is schoon te maken en dat je de barbecue eerst aan moet zien te krijgen voordat je kunt beginnen (zoals ik in de vorige alinea al omschreef). Met een gasbarbecue kun je gelijk aan de slag.

Wil je meer weten over de verschillende soorten barbecues of ben je zelf op zoek naar een goede gasbarbecue? Op Fonteyn.nl vind je een uitgebreid aanbod aan goede gasbarbecues. Wil je de gasbarbecues liever ‘in het echt’ zien? Dan kun je terecht in de uitgebreide showroom van Fonteyn.