29 november 2021

Een bewogen jaar

Het afgelopen jaar is natuurlijk een aparte periode geweest. Iets meer dan een jaar geleden werd de eerste corona-patiënt in Nederland geconstateerd. Het duurde niet lang voor de eerste golf ons land in zijn grip hield. Intussen zitten we al weer in de derde golf en hebben we ook een stroom aan maatregelen meegemaakt. Feestdagen moesten binnen het gezin met enkele bezoekers gevierd worden, winkels moesten dicht en restaurants sloten de deuren. Zelf een avondklok moest aan bod komen om deze crisis tegen te gaan. Intussen lijkt de regering de maatregelen we willen versoepelen, want afgelopen woensdag mochten de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open.

De terrassen

De opening van de terrassen leverde natuurlijk kritiek op doordat het aantal patiënten met het corona-virus nog steeds enorm hoog is en de bedden op de intensive care propvol liggen. Toch is het natuurlijk ook te begrijpen dat eet- en drinkgelegenheden de kans aannemen om hun terrassen te openen, ze zijn immers zo lang gesloten geweest. Ook wilt iedereen na zo een lange tijd graag weer een terrasje pakken en zullen de terrassen waarschijnlijk goed gevuld raken. Mensen willen graag de misgelopen huwelijksverjaardagen inhalen Hopelijk gaan de cijfers snel omlaag zodat we niet alleen van de terrassen kunnen genieten, maar ook de restaurants en andere horecagelegenheden weer open mogen. Ik kan bijna niet meer wachten tot ik weer de huwelijksverjaardagen kan inhalen en we er een groot feest van kunnen maken! 

Eigen Chef

Veel mensen hebben het afgelopen jaar hun passie voor koken herontdekt. Zo ook ik! Ik heb het afgelopen jaar bijna elke week wel een nieuw gerecht geprobeerd en sommige zijn nu al favorieten binnen het gezin. En ik was zeker niet de enige die aan de slag ging in de keuken. Er waren weken dat er geen gist in de supermarkten te koop was omdat iedereen aan het bakken was. Recepten als gebakken feta pasta gingen de hele wereld over en zette iedereen aan om hun eigen creaties te gaan maken en eten. Zo was het gemis van de restaurant toch weer wat minder erg. Op YouTube kan je oneindig recepten opzoeken, dus de inspiratie is eindeloos. Ben je vegan, vegetariër, pescotarier of carnivoor? Er is voor ieders wat wils.  Hou jij van vlees en kijk je al uit naar de zomermaanden zodat de bbq weer gebruikt kan worden? Misschien is een bbq boek dan iets voor jou.