29 november 2021

Cupcakes bakken als project voor de vakantie

De komende drie weken is het weer tijd voor de mooiste drie weken van het jaar: mijn zomervakantie. Afgelopen vrijdag sloot ik de computer op kantoor af en wenste mijn collega's veel succes met onze stroperige ICT-projecten. 'Tabee en mij niet bellen, want mijn werktelefoon staat uit,' hoorden zij nog terwijl ik met stevige pas de lift in liep. Begeleid door het galmen van mijn passen op het marmer in de grote hal, was mijn brein nog zeker niet in vakantiemodus. Verre van zelfs. Het was hevig aan het peinzen over de invulling van de komende drie weken. Mijn vakantie is een oase van vrijheid in een zee van verplichtingen. Ik moet deze tijd dus zo goed mogelijk spenderen. Maar hoe?

Iedere zomer een ander project

Ik ben niet echt een man die graag op hete stranden ligt of allerlei pittige wandeltochten onderneemt. Op mijn werk zweet ik al genoeg en wandelen lijkt eveneens te veel op werken. Meestal blijf ik dan ook thuis. Zo ook dit jaar. Hier ga ik niet op de bank liggen, maar kies ik een hobbyproject waar ik mij de komende weken mee ga vermaken. Ik heb al eens een cursus Chinees voltooid, lesjes tekenen gevolgd en een Youtube-serie over architectuur gekeken. Niet lang nadat de echo van mijn voetstappen uit de kantoorhal is weggestorven, valt me mijn nieuwe project in. Cupcakes bakken!

Bakingredienten, cupcake doosjes en draagtasjes

Eenmaal thuis bestel ik alles wat ik nodig heb. Dit zijn natuurlijk bakingredienten, maar ook cupcake doosjes en draagtasjes. Mijn vorige zomerprojecten waren namelijk leuk, maar ook een beetje te individueel. Het voordeel van cupcakes leren bakken is dat ik er andere mensen mee blij kan maken. Overdag ga ik bakken, 's avonds breng ik de cupcakes in cupcake doosjes en draagtasjes langs vrienden en bekenden. Ik ben momenteel vijf dagen bezig. De perfecte cupcake bakken is moeilijker dan het lijkt. Eerst begon ik met simpele cupcakes met topping. Nu ben ik in de volgende fase. Mijn cupcakes hebben nu vulling, bijvoorbeeld appelcompote of chocola. Dit is best moeilijk. Wel geeft het voldoening om iedere dag een beetje vooruit te gaan. Nog leuker is het om 's avonds mijn ronde te fietsen en overal cupcakes af te leveren in cupcake doosjes en draagtasjes. Ik ben een graag geziene gast geworden binnen mijn kennissenkring. Zoekt u ook naar een leuk project voor deze zomer? Denk dan eens aan cupcakes bakken. De cupcake doosjes en draagtasjes verkrijgt u hier!