24 januari 2022

Coeliakie klachten voorkomen met een maaltijdbox?

Coeliakie is een veel voorkomende ziekte in België. Er zijn ongeveer 55.000 mensen die last hebben van de aandoening. De klachten die deze auto-immuunziekte met zich meebrengt zijn onder andere buikpijn, diarree of juist verstopping, ijzertekort en vermoeidheid. Door coeliakie gaan darmvlokken in de darmwand kapot. Deze vlokken zorgen voor voedselopname. Het gevolg van coeliakie is dat voedingsstoffen niet meer goed worden opgenomen en de darmwand ernstig kan beschadigen. De verschijnselen hoeven niet altijd te liggen aan het maagdarmkanaal, maar denk bijvoorbeeld ook aan depressie, bloedarmoede en botontkalking.

Hoe kan een maaltijdbox dan helpen?

Veel mensen met een glutenvrij dieet vinden het lastig om het dieet vol te houden. Met name de avondmaaltijd is lastig. Het valt niet mee om elke avond weer een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten waarbij je ook rekening houdt met de gluteninname. In ontzettend veel producten zitten gluten. Een glutenvrije maaltijdbox kan dan uitkomst bieden.

  • Dit is een box die je wekelijks krijgt thuisbezorgd
  • In deze box zitten verse ingrediënten en recepten voor 3 of meer maatlijden
  • Bij o.a. Ekomenu in België vind je elke week voldoende glutenvrije recepten om te kiezen
  • Deze box is er vanaf €44,01 (1 persoon)
  • Elke week keuze uit meer dan 20 gerechten waaronder dus ook veel glutenvrije/glutenarme gerechten

De chronische aandoening coeliakie

Als je eenmaal last hebt van coeliakie kom je er niet weer vanaf. Dat komt doordat coeliakie een chronische aandoening is. Toch is het relatief makkelijk te behandelen. Dit gebeurt niet met medicatie of een medische behandeling, maar met een glutenvrij dieet. Voor de meeste mensen helpt dit tegen vermoeidheid en hebben ze weinig darmklachten. Dit levert ze een beter en gezonder gevoel op met minder klachten. Wel wordt er voor gewaarschuwd dat het geen makkelijk dieet is om te volgen, omdat er veel aspecten zijn waar je op moet letten. Het vergt de nodige informatie en ondersteuning om het dieet goed te volgen. Heb je familieleden die klachten of vergelijkbare klachten hebben dan is het verstandig onderzoek te laten doen.

Vanaf welk levensjaar?

Ook baby’s kunnen last hebben van coeliakie. Na hun eerste aanraking met voedsel dat gluten bevat kunnen de verschijnselen optreden. Dat zal meestal pas na zes maanden zijn wanneer ze beginnen met het eten van broodkorsten of pap. Het is niet dat je direct vanaf je eerste aanraking met gluten al last hebt van coeliakie. De klachten kunnen dus op elke leeftijd beginnen zelfs nog bij volwassenen. Al zal het bij volwassen niet uit het niets komen. Vaak hebben zij dan al vage of kleine klachten gehad, maar hebben deze nooit doorgezet.

Glutenvrije producten

Heb je last gekregen van coeliakie of heb je beginnende klachten en is het je aangeraden om te starten met een glutenvrij dieet, dan vind je hier alle juiste producten om je hiermee op weg te helpen. Voor de glutenvrije producten hoef je dus niet meer naar een speciale winkel te reizen. Bestel ze nu makkelijk online op www.247glutenvrij.nl en kies uit een zeer uitgebreid assortiment die met zorg voor je is samengesteld. Samen kunnen wij de klachten van coeliakie verminderen.

Dit heb je misschien gemist