29 november 2021

Cocktails maken met je eigen cocktail set

Altijd al gedroomd om ook heerlijke cocktails te maken. Je vraagt je soms ook af, hoe ze dat dat allemaal in zijn werk gaat en hoe het komt dat de smaken zo perfect samen gaan in één geheel.

Soms zie je de barman bezig met het shaken van jouw cocktail, maar hij gebruikt ook andere hulpmiddelen en items om deze drank perfect te bereiden. Wat je niet ziet, is dat de barman een volledige cocktail set bij zich heeft. Elke cocktail wordt op een andere manier bereid en soms heb je meer items nodig dan alleen maar een shaker.

Perfecte cocktails met een cocktail set

Laten we de cocktail set even van naderbij bekijken met wat allemaal standaard in deze set zit.

Maatbekers: Soms zit er maar één maatbeker in de cocktail set, soms heb je er twee. Natuurlijk voor verschillende hoeveelheden af te meten. Het zou zonde zijn als het precies twee dezelfde maatbekers zijn, want met ene heb je al genoeg. Bij cocktails is het essentieel om de juiste hoeveel te mengen met een andere juiste hoeveelheid om de perfecte match in een glas te brengen.

Stamper voor fruit: Ook tot de standaard uitrusting van een cocktail set is een stamper om fruit te pletten. De stamper helpt het aroma van het fruit te vermengen met de rest van de drank.

De cocktail shaker: 75 procent van alle cocktails worden gemaakt met de shaker. De shaker zorgt voor de juiste mix van de verschillende dranken en ijs. Zo verkrijg een lekker, frisse cocktail waar de smaken perfect in elkaar vloeien.

De cocktail set uitgebreid

Andere items die in een cocktail set zitten, hangen af van de sets zelf. Standaard zit er meestal nog een zeefje bij om pitjes te zeven, ook een lange lepel om te roeren en een schenkteut. Ook een flessenopener wordt vaak in een set gevonden.