26 oktober 2021

Aandachtspunten bij het inrichten van je eigen horeca keuken

Ben je onlangs een horeca restaurant begonnen? Dan komt er plotseling heel vaal je op je af. Denk hierbij aan het aannemen van het personeel, het kiezen van je gerechten en het inrichten van de keuken. De vraag is alleen hoe de keuken eruit moet komen te zien? In dit artikel vertellen we daar meer over het inrichten van een complete horeca keuken. 

Welk type restaurant ga je beginnen? 

Een horeca keuken is er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dit begint allemaal bij het type restaurant dat je wilt beginnen. Daarna kun je pas de indeling van de keuken maken en bijvoorbeeld de bijbehorende ijsmachine kopen bij horecawebstore. Zo heeft een fastfoodrestaurant een andere focus, want hierbij moet zo snel mogelijk en zo veel mogelijk eten geproduceerd worden, terwijl dit bij een à la carte restaurant niet het geval is en de focus meer op de kwaliteit ligt.  

Vereisten van een horeca keuken

De hygiëne eisen is een van de belangrijkste zaken waar een horecakeuken aan moet voldoen. Alles rondom het produceren en bewaren van de gerechten moet volledig schoon zijn, hierdoor is het dus belangrijk keukenapparatuur te hebben die snel en gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Daarom kiezen de meeste ondernemers ook voor keukenapparatuur van RVS materiaal. Dit is namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken en tevens ook roestvrij, waardoor het apparatuur niet zal gaan slijten. 

Tips voor het inrichten van de horeca keuken

Bij het kopen van de keukenapparatuur zoals de koeling, vriezer en vaatwasser is het belangrijk ook direct rekening te houden met de werkwijze. Moet je bijvoorbeeld koellades hebben of een echte koelkast juist weer praktischer? Zijn er daarnaast ook nog aanvullende apparaten die het werk gemakkelijker kunnen maken. Zorg er wel voor dat niet de gehele keuken dicht wordt gebouwd, want er moet uiteraard ook nog voldoende loopruimte voor de koks zijn. Dit geldt echter niet voor de koelruimte, want je kunt beter teveel ruimte hebben dan te weinig.